Thajsko kdy navštívit: Ideální období pro cestování do Thajska
·

Thajsko kdy navštívit: Ideální období pro cestování do Thajska

Thajsko je země plná bohaté kultury, úchvatné přírody a ohromujících památek. Ale kdy je ten nejvhodnější čas pro návštěvu této exotické destinace? Pokud se ptáte sami sebe, pak jste na správném místě. V tomto článku vám představíme ideální období, kdy navštívit Thajsko a vychutnat si tu nejlepší atmosféru, počasí a dostupnost turistických atrakcí. Připravte se na zábavu, dobrodružství a nezapomenutelné zážitky, protože Thajsko je vždy připraveno přivítat návštěvníky s otevřenou náručí.
1. Tajemství thajského počasí: Nejpříhodnější období pro návštěvu

1. Tajemství thajského počasí: Nejpříhodnější období pro návštěvu

Thajsko je exotická destinace, která láká cestovatele po celém světě svojí bohatou kulturou, nádhernými plážemi a fascinujícím jídlem. Ale kdy je nejlepší doba navštívit tuto zemi z hlediska počasí? Pokud chcete vychutnat svou dovolenou na maximum, je důležité si vybrat správné období pro cestování do Thajska.

Jedno z nejlepších období pro návštěvu je suché období, které trvá od listopadu do února. Teploty jsou příjemné a představují příjemný únik od zimy v jiných částech světa. Průměrná teplota se pohybuje mezi 25 °C a 30 °C, což je ideální počasí pro prozkoumání turistických atrakcí a relaxaci na plážích. Deštivé období v Thajsku je dobré vyhnout se, protože průtrže mohou být intenzivní a dlouhotrvající. Nejvíce srážek spadne od června do října, takže je lepší si toto období ponechat pro jiné dovolené.

Pokud plánujete v Thajsku provést nějakou akci nebo se zúčastnit festivalu, je dobré zvážit termín své návštěvy. Například v dubnu se slaví největší thajský festival Songkran, který je spojen s vodními bitvami a oslavami na ulicích. Podobně v listopadu se koná festival Loy Krathong, během kterého lidé vypouštějí svíčky na vodě, což je velmi malebný rituál. Pamatujte si však, že tyto festivaly mohou být velmi rušné, takže zvažte svou toleranci k davům a rezervujte si ubytování dopředu.

Prostřednictvím vhodně zvoleného období můžete maximalizovat své zážitky v Thajsku. Ať už chcete prozkoumat rušné město Bangkoku, relaxovat na nádherných plážích na ostrově Phuket, nebo navštívit historická místa jako jsou ruiny Ayutthaye, správné časování vaší návštěvy vám umožní si užít vše, co tento úchvatný kout světa nabízí.

2. Kdy navštívit Thajsko a uniknout přelidněným destinacím

2. Kdy navštívit Thajsko a uniknout přelidněným destinacím

Thajsko je jedním z nejoblíbenějších turistických cílů na světě. Jeho krásné pláže, kulturní poklady a vřelí obyvatelé přitahují turisty po celý rok. Avšak, pokud chcete uniknout přelidněným destinacím a zažít Thajsko v klidnějším období, existuje několik ideálních časů pro návštěvu.

  1. Říjen a listopad: Tyto měsíce jsou začátkem suchého období v Thajsku. Po deštivém období je příroda svěží, a to nabízí skvělou příležitost k prozkoumání divoké přírody a národních parků. Během tohoto období není tolik turistů, takže si můžete užít klidné pláže a menší fronty při prohlídce historických památek.

  2. Duben a květen: Pokud hledáte autentický zážitek a nevadí vám vyšší teploty, duben a květen jsou ideálními měsíci pro návštěvu Thajska. I když tyto měsíce představují horké období a vyšší vlhkost, ceny na ubytování a aktivity jsou často nižší. Navíc, mnoho lidí se vyhýbá cestování v této době, což znamená, že méně turistů na plážích a v atrakcích. Pokud jste připraveni na výzvu tropického počasí, můžete zažít Thajsko v jeho nejautentičtější podobě.

Pokud se rozhodnete navštívit Thajsko během těchto měsíců, měli byste si také přečíst o cestování do konkrétních oblastí a seznámit se se sezónou dovolené v dané lokalitě. Tím se vyhnete případnému nepříjemnému překvapení a zároveň si plně užijete vaše dobrodružství v Thajsku.
3. Prozkoumejte krásy přírody: Nejlepší roční doby pro thajskou přírodu

3. Prozkoumejte krásy přírody: Nejlepší roční doby pro thajskou přírodu

V Thajsku je mnoho úchvatných přírodních krás, které si zaslouží být prozkoumány. Každá roční doba v Thajsku má své vlastní kouzlo a vy můžete zvolit tu nejlepší dobu pro návštěvu podle toho, co vás zajímá. Zde je přehled nejlepších ročních dob pro objevování thajské přírody:

  1. Podzim (září až listopad): Podzim v Thajsku je období, kdy začíná dešťová sezóna. Přestože mohou být občas deštivé dny, je to také nejlepší doba pro cestování do národních parků a obdivování rozkvetlých zahrad. Můžete se těšit na osvěžující zelené lesy, kvetoucí květiny a mnoho druhů ptáků a dalších živočichů. Nezapomeňte si s sebou vzít pláštěnku a odolné boty!

  2. Zima (prosinec až únor): Thajská zima je velmi příjemná, s teplotami kolem 25 °C. Toto je ideální období pro prozkoumávání horských oblastí a národních parků v severním Thajsku, jako je populární Chiang Mai. Můžete si vychutnat krásné výhledy na hory, řeky a vodopády. V zimě také můžete navštívit ostrovy v Andamanském moři a vychutnat si slunce, pláže a šnorchlování. Doporučujeme si s sebou vzít svetr a pohodlnou obuv pro procházky po přírodě.

Takže až budete plánovat cestu do Thajska, nezapomeňte zvážit nejlepší roční dobu pro prozkoumávání krás thajské přírody. Každá doba má své výhody a vy si můžete vybrat, co vás nejvíce oslovuje – kvetoucí zahrady, horské túry nebo slunečné pláže. Ať už se rozhodnete navštívit Thajsko v podzimu nebo zimě, nádherné přírodní krásy země vás jistě nadchnou.
4. Pro doslova horkou dovolenou: Kdy vyjet do Thajska na slunečné období

4. Pro doslova horkou dovolenou: Kdy vyjet do Thajska na slunečné období

Pokud plánujete cestovat do Thajska, rozhodnutí o správném čase navštívit tuto krásnou zemi je klíčové pro maximální užitek z vaší dovolené. Thajsko je známé svým tropickým podnebím, které může ovlivnit vaše zážitky z cestování. Proto je důležité mít přehled o nejlepším období pro návštěvu.

Thajsko má dvě hlavní období – suché a deštivé. Suché období, také nazývané slunečné období, je absolutně ideálním časem pro cestování do Thajska. Trvá od listopadu do února a nabízí příjemné a slunečné počasí. Teploty se pohybují kolem 30 stupňů Celsiusu a vzduch je relativně suchý. To je také nejrušnější období pro turisty, protože počasí je ideální a cena letenek a ubytování je vyšší. Doporučuje se si rezervovat letenky a ubytování s předstihem.

Na druhou stranu deštivé období, které trvá od dubna do října, je charakterizováno vysokou vlhkostí a častými dešti. Tato období jsou známá jako "moessonová období" a mohou snížit viditelnost a obtížit venkovní aktivity. Pokud se plánujete vydat do Thajska během deštivého období, doporučuje se přinést si deštník a ochranné pláštěnky, aby vás nečekaný déšť nezaskočil. Navíc je také důležité zvážit, že během deštivého období je možné v Thajsku zažít i tropické bouře a tajfuny.
5. Thajské festivaly a jejich nejvýhodnější časy návštěv

5. Thajské festivaly a jejich nejvýhodnější časy návštěv

Thajsko je známé po celém světě pro své barevné, živé a rozmanité festivaly, které se konají po celý rok. Každý festival má své specifické tradice, zvyky a slavnosti, které přitahují mnoho turistů z různých koutů světa. Pokud máte v plánu navštívit Thajsko a zažít tyto úžasné festivaly, je důležité vědět, kdy je nejlepší čas cestovat.

Jeden z nejznámějších festivalů v Thajsku je Songkran, který je oslavou thajského nového roku. Tento festival se koná od 13. do 15. dubna a je charakterizován obrovskými vodními bitvami a osvěžujícími záblesky vody po celém městě. Je to skvělá příležitost zažít jedinečnou tradici země a zapojit se do veselí s místními lidmi. Dalším fascinujícím festivalem je Loi Krathong, který se často koná v listopadu. Během tohoto festivalu se lidé modlí a posílají své malé plavidla s osvětlenými svícemi po řekách. Je to krásný a romantický zážitek, který ještě více zvýrazní kouzlo thajské kultury.

Není pochyb o tom, že Thajsko je plné fascinujících festivalů a událostí. Ale kdy je nejlepší čas navštívit? Ideální dobou pro cestování do Thajska je období od listopadu do února, kdy je zde suché a příjemné počasí. V tuto dobu se mezitím koná řada důležitých festivalů, jako je Loi Krathong a obří svícení adventního věnce v Bangkoku. Je to také období, kdy se konají tradiční thajské svatby a slavnosti. Proto, pokud hledáte nejlepší zážitky a chcete se ponořit do autentické thajské kultury, je toto období ideální pro vaši návštěvu.
6. Uvolněte se za deštných dnů: Využijte návštěvu Thajska v dešťové sezóně

6. Uvolněte se za deštných dnů: Využijte návštěvu Thajska v dešťové sezóně

Návštěva Thajska v dešťové sezóně může být nezapomenutelným zážitkem. I když na první pohled se může zdát, že deštivé dny mohou zhatit vaše plány, ve skutečnosti přinášejí mnoho výhod. Pokud chcete zažít autentickou thajskou atmosféru a uniknout davům turistů, dešťová sezóna je pro vás ideálním obdobím pro cestování.

  1. Méně turistů: Během dešťové sezóny je počet turistů v Thajsku nižší než obvykle. To znamená, že můžete vyhnout se dlouhým frontám a přeplněným památkám. Navíc, cenová politika některých hotelů a atrakcí se v dešťové sezóně mění a nabízejí se slevy a výhodné nabídky pro návštěvníky.

  2. Zelenější krajina: Díky dešťové sezóně se krajina Thajska promění do nádherné zelené oázy. Vegetace kvete a všude okolo je plno barev a života. To poskytuje nádherné příležitosti pro procházky v přírodě a fotografování překrásných scenérií. Nezapomeňte na deštným pralesům, plážím a horám, toto je ideální doba na jejich návštěvu.

    7. Bez ohledu na roční dobu: Kdy navštívit Thajsko a vychutnat si skvosty gastronomie

    Thajsko je jedním z nejnavštěvovanějších turistických cílů na světě a jeho kulinářské poklady jsou jedním z největších lákadel. Bez ohledu na roční dobu, bude Thajsko vždy hostitelné a připravené vás přivítat se svou úžasnou gastronomií. Každá roční doba má své výhody a kouzlo, takže se nenechte odradit od návštěvy Thajska kvůli období, ve kterém plánujete cestovat.

Během deštivého období (květen až říjen) je Thajsko obklopeno svěží zelení, vodopády jsou téměř naplněné a pláže jsou méně přeplněné. To je skvělé období pro ty, kteří hledají klidnou atmosféru a chtějí zažít místní kulturu a kuchyni mimo dav turistů. Během tohoto období si vychutnejte sezónní speciality, jako je horký a kořeněný buzatec, pikantní krabí polévka nebo tradiční zelený KAENG KHIAW WAN s recepty z rodinných sbírek místních obyvatel. Nezapomeňte ochutnat také místní ovoce jako sladkou a šťavnatou mango či exotický durian.

Na druhou stranu, suché období (listopad až duben) je ideální pro plážové dovolené a slunění. V tomto období jsou moře klidnější, což zpříjemní vaše koupání a potápění. Přestože je v tomto období vyšší teplota, nezapomeňte si vychutnat čerstvé mořské plody jako krevety na grilu, rýžové placky PAD THAI nebo pikantní národní jídlo TOM YUM s recepty, které jsou předávány z generace na generaci.

Ať už se rozhodnete navštívit Thajsko kdykoli během roku, možnosti pro vychutnání gastronomických skvostů jsou nekonečné. Nechte se unést vůněmi a chutěmi thajské kuchyně a objevujte nové lahůdky na každém rohu. Buďte připraveni na zážitek, který vás doslova dostane na chuť Thajska.

8. Říše chrámů: Nejvhodnější období pro poznání thajského náboženství a kultury

Pokud se chystáte na cestu do Thajska a máte zájem poznat thajské náboženství a kulturu, je důležité vybrat si vhodné období pro svou návštěvu. Jedním z nejlepších časů na prozkoumání bohaté říše chrámů a pochopení hlubokých kořenů thajské spirituality je během svátku Vesak, který se slaví na počest narození, osvícení a smrti Buddhy.

Během Vesaku se chrámy po celém Thajsku plní věřícími, kteří přicházejí modlit se, obětují a meditují. Jejich oddanost a náboženskost vytváří neuvěřitelně poutavou atmosféru, která vás naplní klidem a úctou. Vydejte se na procházku okolo chrámů, jako je Wat Phra Kaew v Bangkoku nebo Wat Suthat Thepwararam Ratchaworamahawihan, abyste se ponořili do jedinečné thajské kultury. Nezapomeňte si také vychutnat tradiční jídlo a obdivovat krásu thajské architektury, kterou chrámy nabízejí.

Dalším ideálním obdobím pro poznání thajského náboženství a kultury je během monzunového období, které trvá od července do října. I když se může zdát, že počasí bude nepříjemné, právě během těchto měsíců se koná významný buddhistický svátek Asalha Puja a následující Lentový období, které přitahují tisíce věřících. Navštivte Wat Arun, známý také jako Chrám úsvitu, nebo Wat Mahathat Yuwaratrangsarit v Ayutthayi. Během monzunového období méně turistů do Thajska přijíždí, takže si budete moci užít poklidnější atmosféru a prozkoumat větší množství chrámů bez velkého davu lidí.

Vyberte si svá nejoblíbenější období a prozkoumejte fascinující říši thajských chrámů a náboženství. Buďte připraveni na obdivování úžasné architektury, duchovní atmosféru a jedinečnost thajské kultury, kterou vám jistě otevřou svými bránami.

9. Cestování s rozpočtem: Kdy vyrazit do Thajska a ušetřit na cenách ubytování a letenek

Máte plány cestovat do Thajska a chcete ušetřit na cenách ubytování a letenek? Máme pro vás několik tipů, jak toho dosáhnout.

Pokud chcete minimalizovat náklady na ubytování, doporučujeme vyrazit do Thajska mimo hlavní turistickou sezónu, která trvá od listopadu do března. V této době jsou ceny ubytování vysoké a turistická místa jsou přeplněná. Místo toho zvolte období před nebo po hlavní sezóně, kdy jsou ceny ubytování nižší a místa méně přeplněná. Například měsíce duben a květen nabízejí příjemné počasí a nižší ceny ubytování.

Dalším způsobem, jak ušetřit na cestování do Thajska, je vybírat levné letenky. Sledujte letová data a vyhledávejte nabídky od různých leteckých společností. Často se setkáte se slevovými akcemi, sezonálními nabídkami nebo letenkami za výhodné ceny. Nezapomeňte se také podívat na různé letiště v Thajsku – někdy je levnější letět do menšího nebo méně známého letiště, a poté se dopravit do svého požadovaného cíle na místě.

Abychom vám ušetřili čas, připravili jsme pro vás níže aktuální cenové srovnání ubytování v několika populárních thajských destinacích. Za tři základní kategorie jsme porovnali průměrné ceny za noc v hotelích s různou hodnocením:

Destinace 1-hvězdičkový hotel 3-hvězdičkový hotel 5-hvězdičkový hotel
Bangkok 500 Kč 1000 Kč 2000 Kč
Phuket 600 Kč 1200 Kč 2500 Kč
Chiang Mai 400 Kč 900 Kč 1900 Kč

Pamatujte, že tyto ceny jsou pouze orientační. Skutečné ceny se mohou lišit v závislosti na sezóně a dalších faktorech. Ať již se rozhodnete vyrazit v kterýkoliv čas, s našimi tipy byste měli být schopni ušetřit na cenách ubytování a letenek, a tím si připravit příjemný a cenově dostupný pobyt v Thajsku. Doufáme, že vám náš článek "Thajsko kdy navštívit: Ideální období pro cestování do Thajska" pomohl získat užitečné informace o nejlepším čase pro vaši cestu do Thajska. Zde jsou klíčová zjištění, která si můžete odnést:

  1. Listopad až února jsou ideálními měsíci pro návštěvu Thajska, protože počasí je příjemné a teploty jsou mírné.

  2. Březen a duben jsou nejžhavějšími měsíci v Thajsku, kdy je nejvyšší riziko horka a sucha. Pokud máte rádi vyšší teploty, může to být pro vás vhodný čas návštěvy.

  3. Květen až říjen jsou obdobím dešťů v Thajsku. I když to může vyžadovat trochu plánování, tyto měsíce mohou nabídnout levnější ceny a také méně turistů.

  4. Ujistěte se, že plánujete návštěvu jednotlivých oblastí důkladně, protože se počasí může v jednotlivých částech země lišit.

Nyní, ať už plánujete relaxační dovolenou na pláži nebo dobrodružné cestování po thajské kultuře a historii, můžete dokonale vybrat nejvhodnější období pro vaši cestu. Pamatujte však, že Thajsko nabízí krásu a pohostinnost po celý rok, takže bez ohledu na dobu, kterou si pro vaši návštěvu vyberete, budete mít úžasný zážitek!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *