Kdy Nejlépe Cestovat do Thajska: Tipy na cestování
·

Kdy Nejlépe Cestovat do Thajska: Tipy na cestování

Víte, kdy je nejlepší čas vydat se do nádherného Thajska? Býváte přemýšlivým cestovatelem, který se rád dobře připraví před každým výletem? Ať už jste Thajsko již navštívili nebo ne, věřte mi, že chytré plánování je klíčem k úspěšnému dovolenému. Proto jsem tu, abych vám poskytl cenné informace a tipy na cestování do Thajska. Od nejvhodnějšího období pro cestování až po důležité kulturní zvyky a doporučení ohledně ubytování, připravte se na serii článků, které vám pomohou naplno vychutnat návštěvu této exotické destinace. Připojte se ke mně na této dobrodružné cestě po Thajsku!
1. Ideální období k návštěvě Thajska: Zimní plážová dovolená nebo letní dobrodružství

1. Ideální období k návštěvě Thajska: Zimní plážová dovolená nebo letní dobrodružství

Thajsko je exotická destinace, kterou můžete navštívit kdykoliv během roku. Nicméně, pokud se chystáte na plážovou dovolenou, nebo si chcete užít dobrodružství v přírodě, některá období jsou vhodnější než jiná. V tomto článku si přečtete, kdy je nejlepší čas cestovat do Thajska a získáte tipy na nezapomenutelné zážitky.

Zimní plážová dovolená je v Thajsku velmi oblíbenou volbou, zejména pro ty, kteří hledají útěchu před chladným evropským počasím. Únor až duben jsou ideální měsíce pro návštěvu známých pláží jako je Patong na Phuketu nebo Chaweng na ostrově Koh Samui. Teploty se pohybují kolem příjemných 30°C a voda je teplá a příjemná pro plavání. Pokud máte rádi klidnější atmosféru, vyhněte se velmi turisticky vyhledávaným místům a zvolte spíše menší ostrovy nebo odlehlé pláže, jako je třeba Railay nebo Koh Lanta.

Pokud jste dobrodružné typy a rádi objevujete krásy přírody, letní období v Thajsku je zadělané právě pro vás. Květen až září nabízejí deštivější počasí a vyšší vlhkost, ale zároveň je to období, kdy se Thajsko mění v zelený ráj. Visuté mosty v oblasti Chiang Mai, sloní rezervace v Khao Sok Národním parku a nádherné vodopády v Krabi jsou jen některé z přírodních krás, které můžete během tohoto období objevit. Dešťové pralesy jsou zelené a plné života a vaše dobrodružství se stane ještě nezapomenutelnějším.

2. Tip 1: Nejlepší místa k návštěvě během horkého období v Thajsku

2. Tip 1: Nejlepší místa k návštěvě během horkého období v Thajsku

Pokud plánujete cestovat do Thajska během horkého období, máme pro vás několik skvělých tipů na nejlepší místa k návštěvě. Thajsko je známé svými krásnými plážemi a slunečným počasím, a proto je toto období ideální pro objevování nádherných tropických ostrovů. Jeden z nejatraktivnějších ostrovů je ostrov Phuket, který nabízí úchvatné pláže s jemným pískem a tyrkysově modrou vodou. Zde můžete relaxovat na pláži, využívat různé vodní aktivity nebo se vydat na výlet lodí do okolních ostrůvků.

Dalším populárním místem je město Pattaya, které je známé svou pozoruhodnou noční scénou a zábavními parky. Zde se můžete těšit na mnoho aktivit, jako je potápění, surfování nebo navštívte slavný tematický park Nong Nooch, kde se můžete podívat na úchvatné zahrady a různé exotické zvířata. Pokud preferujete klidnější místa, doporučujeme navštívit ostrov Koh Samui, který je známý svou krásnou přírodou a exotickými plážemi. Zde si můžete užít klidný pobyt a relaxaci v jednom z mnoha luxusních resortů nebo se vydat na výlet do velkolepého chrámu Big Buddha.

V následující tabulce uvádíme několik dalších populárních míst, která stojí za návštěvu během horkého období v Thajsku:

Místo Atrakce
Krabi Krásné pláže a zátočiny
Phi Phi ostrovy Překrásné podvodní světy pro potápění a šnorchlování
Hua Hin Slavný golfový resort a zajímavý market Plernwarn

Doufáme, že vás naše tipy na nejlepší místa k návštěvě v Thajsku během horkého období nadchly a budete se těšit na svůj odpočinkový a dobrodružný pobyt v této krásné zemi. Nezapomeňte si přibalit dostatek opalovacího krému a užít si sluneční koupání a exotickou atmosféru!
3. Tip 2: Odpočívejte od davů - Klidné destinace mimo hlavní turistické oblasti

3. Tip 2: Odpočívejte od davů – Klidné destinace mimo hlavní turistické oblasti

Odpočívejte od davů a objevujte klidná místa, která jsou mimo hlavní turistické oblasti Thajska. Tato země je známá svými rušnými plážemi a rušnými městy, ale pokud hledáte trochu klidu a relaxace, existuje několik skrytých pokladů, které stojí za to objevit.

Jeden z takových míst je ostrov Koh Lanta. Tento přírodní ráj se nachází ve vzdálenosti asi dvě hodiny od Phuketu a je ideálním místem pro ty, kteří touží po poklidném trávení dovolené. Na ostrově najdete nádherné pláže s jemným bílým pískem a křišťálově čistou vodou. Zde si můžete užít klidné odpoledne relaxace pod palmovými stromy a nechat se hýčkat masáží na pláži. Pokud rádi objevujete podvodní svět, můžete se vydat na potápění nebo šnorchlování a objevovat úchvatné korálové útesy a pestrobarevné ryby.

Dalším klidným místem mimo hlavní turistické oblasti je město Chiang Rai. Toto město se nachází v severní části Thajska a je známé svou krásnou buddhistickou chrámovou architekturou. Zde můžete navštívit slavný Bílý chrám, který je jedním z nejvýznamnějších symbolů města. Můžete také navštívit nedalekou Modrou chrámovou komplex, která zaujme svými jedinečnými modrými zdmi a zlatými věžemi. Kromě toho se můžete vydat na výlet do okolních vesnic a poznat autentickou thajskou kulturu a přírodu.
4. Tip 3: Zajímavé kulturní zážitky - Navštivte tradiční thajské festivaly

4. Tip 3: Zajímavé kulturní zážitky – Navštivte tradiční thajské festivaly

Pokud se chystáte na dovolenou do Thajska, určitě nezapomeňte zařadit na svůj itinerář i návštěvu tradičních thajských festivalů. Tyto kulturní události vám umožní poznat místní tradice a zvyky, a navíc si užít jedinečné zážitky, které se jinde jen tak nenajdou. Přináším vám tipy na několik zajímavých festivalů, které si nemůžete nechat ujít.

  1. Vesak – Jedním z nejvýznamnějších buddhistických svátků v Thajsku je Vesak. Je to den, který slaví narození, probuzení a smrt Buddhy Gautamy. Během tohoto festivalu jsou chrámy i ulice zaplněny lidmi, kteří přicházejí uctít Buddhu a zapálit kadidlo. Při návštěvě Vesaku se můžete těšit na zajímavé procesí, barevné parády a odpolední party s jídlem, hudbou a tancem.

  2. Loi Krathong – Dalším tradičním festivalem, který stojí za návštěvu, je Loi Krathong. Slaví se každý rok během úplňku v říjnu nebo listopadu a je spojen s odevzdáváním starých negativních věcí a přáním si štěstí a prosperity pro další rok. Během tohoto festivalu se lidé shromažďují u vodních ploch, jako jsou řeky a jezera, a spouštějí malé plavidla z banánových listů, ozdobené květinami, svíčkami a kadidly. Kromě toho můžete také vidět ohňostroje, taneční představení a degustace tradičního thajského jídla.
    5. Tip 4: Aktivity pro dobrodružné duše - Trekking v thajských džunglích a vodopády

    5. Tip 4: Aktivity pro dobrodružné duše – Trekking v thajských džunglích a vodopády

    Aktivní dovolená je v Thajsku stále více oblíbená volba pro dobrodružné duše. Jedním z nejpopulárnějších aktivit, které lze v zemi podniknout, je trekking v thajských džunglích. Tato adrenalinová zážitková aktivita vám umožní objevit neporušenou přírodu a krásy Thajska. Při trekkingu budete moci pozorovat exotickou flóru a faunu, navštívit zajímavá místa, jako jsou chrámy a starobylé vesnice, a prozkoumat krásné vodopády.

Thajské džungle jsou bohaté na různorodou rostlinnou a živočišnou říši. Na vašem trekkingovém výletu se můžete setkat s opicemi, ještěrkami, hady a mnoha dalšími druhy zvířat. Pokud máte rádi adrenalinové zážitky, můžete si zvolit i trekking do národních parků, jako je Khao Yai, kde můžete narazit na vzácné druhy zvířat, jako jsou sloni nebo tygři.

Dalším nezapomenutelným dobrodružstvím pro dobrodružné duše jsou thajské vodopády. Thajsko je domovem mnoha nádherných vodopádů, které si rozhodně zaslouží vaši pozornost. Mezi nejznámější vodopády patří Erawan v Kanchanaburi, který je složen z 7 úrovní, a Nam Tok Sai Yok Noi, který se rozprostírá v okolí krásné přírody. Mnoho z těchto vodopádů nabízí možnost koupání, což je ideální způsob, jak si užít přírodní krásy a zároveň se osvěžit.

Trekking v thajských džunglích a návštěva thajských vodopádů je ideálním způsobem, jak prozkoumat krásy Thajska a zažít dobrodružství. Pamatujte si však, že je důležité být připraveni a vybaveni vhodnou trekkingovou výbavou, abyste si mohli bezpečně užít tyto aktivity. Ať už se rozhodnete pro krátký výlet do thajských džunglí nebo pro delší pobyt, jedno je jisté – tato dobrodružná dovolená vás zcela uchvátí svou krásou a nezapomenutelnými zážitky.
6. Tip 5: Thajská kuchyně a gastronomické zážitky - Nezkoušejte jen Pad Thai!

6. Tip 5: Thajská kuchyně a gastronomické zážitky – Nezkoušejte jen Pad Thai!

Thajská kuchyně je známá po celém světě pro svou rozmanitost a chuťové dobrodružství. Ačkoli Pad Thai je asi jedno z nejznámějších thajských jídel, nekupte se jen na něm! Thajská gastronomie nabízí tolik možností, které byste měli vyzkoušet, ať už jste milovník pálivého jídla nebo preferujete jemnější chutě.

  1. Tom Yum Goong – Tento ikonický thajský polévkový pokrm je kombinací koriandru, citronové trávy, galangalu, špetky chilli a nakrájených krevet. Chuť je bohatá a osvěžující, s mírným kyselým a pikantním nádechem. Tom Yum Goong je skvělou volbou pro ty, kteří touží po exotickém zážitku.

  2. Massaman Curry – Možná jste už slyšeli o zeleném nebo červeném kari, ale co takto zkusit něco nového? Massaman kari je jemně kořeněným a hodně aromatičtím jídlem, které obsahuje hovězí maso, brambory, arašídy a někdy dokonce i ananas. Tato kombinace přináší do úst nezapomenutelnou harmonii chutí. Právě toto jídlo vám může otevřít nový gastronomický svět Thajska.

Mějte odvahu zkoušet další thajská jídla a objevovat nové chuťové zážitky! V Thajsku se nachází mnoho restaurací, stánků s jídlem a trhů, kde můžete ochutnat ty nejlepší pokrmy. Buďte připraveni na nové výzvy a nechte se unést vůní a chutěmi této úžasné země.

7. Tip 6: Pohodlné a levné dopravní možnosti – Jízda na dálkových autobusech a vlacích

V Thajsku existuje mnoho pohodlných a levných dopravních možností, které vám umožní snadno cestovat po zemi. Jízda na dálkových autobusech a vlacích je jedním z nejoblíbenějších způsobů přepravy mezi thajskými městy a turistickými atrakcemi.

Jízda na dálkových autobusech je skvělým způsobem, jak se dostat do vzdálenějších částí Thajska. Tyto autobusy jsou obvykle vybaveny pohodlnými sedadly, klimatizací a dostatkem místa na nohy. Mají také toalety a občerstvení, abyste se během cesty mohli osvěžit. Dálkové autobusy je možné rezervovat předem online nebo na autobusových terminálech. Doporučuje se si lístky zajistit předem, zejména během hlavní turistické sezóny, abyste se vyhnuli zbytečným stresům a ztrátě času.

Další možností je cestování vlaky. Thajský železniční systém je dobře vyvinutý a nabízí různé třídy vozů, včetně ekonomických tříd, kde můžete za velmi přijatelnou cenu cestovat na delší vzdálenosti. Vlaky mají také pohodlná sedadla a klimatizaci. Při cestování vlakem si můžete vychutnat krásný výhled na thajskou krajinu a zažít autentický zážitek. Pokud cestujete z hlavního města Bangkoku, je možné si lístky na vlaky rezervovat na hlavním nádraží Hua Lamphong. Doporučuje se rezervovat si lístky předem, zejména na vyhledávané trasy, aby byla zajištěna dostupnost míst.
8. Tip 7: Ubytování pro každý rozpočet - Od levných hostelů až po luxusní resorty

8. Tip 7: Ubytování pro každý rozpočet – Od levných hostelů až po luxusní resorty

Ve článku zaměřeném na tipy na cestování do Thajska nemůžeme opomenout ubytování. Bez ohledu na váš rozpočet a preferovaný styl, Thajsko nabízí mnoho možností ubytování, které pokryjí potřeby každého cestovatele.

Pokud patříte mezi ty, kteří se zajímají o úsporné možnosti ubytování, měli byste se zaměřit na levné hostely v thajských městech. Tyto hostely jsou cenově dostupné a zároveň poskytují základní pohodlí. Mnoho hostelů v Thajsku nabízí privátní pokoje se sdílenými sociálními zařízeními nebo dokonce i pokoje se vlastním sociálním zařízením. Ubytování v hostelu je ideální pro jednotlivce nebo skupiny cestovatelů, kteří preferují společné prostředí a chtějí se seznámit s dalšími cestovateli. Některé hostely jsou vybaveny společnými kuchyněmi, kde si můžete připravit vlastní jídlo, což může být skvělý způsob, jak ušetřit peníze na stravování během vaší dovolené.

Pro ty, kteří vyhledávají luxusnější ubytování, Thajsko skýtá mnoho možností. Luxusní resorty s nádhernými plážemi, nekonečnými bazény a prvotřídními službami jsou v Thajsku běžné. Tyto hotely nabízejí širokou škálu pokojů a apartmánů, které jsou elegantně zařízené a vybavené veškerým moderním komfortem. Vedle standardních pokojových a hostinských služeb mají některé luxusní resorty také wellness centra se spa a masážními službami, fitness centra, restaurace s převážně místními i mezinárodními specialitami a mnoho dalšího. Při rezervaci luxusního ubytování se můžete těšit na vyjímečnou pohostinnost, osobní přístup a nádherné prostředí, které vám přinese relaxaci a odpočinek.
9. Tip 8: Ostrůvky a pláže na východním pobřeží - Skryté poklady jihovýchodní Asie

9. Tip 8: Ostrůvky a pláže na východním pobřeží – Skryté poklady jihovýchodní Asie

Pokud se chystáte na dovolenou do Thajska a rádi byste objevili skryté poklady jihovýchodní Asie, určitě si nenechte ujít ostrůvky a pláže na východním pobřeží. Tato oblast je oproti západnímu pobřeží méně turisty navštěvovaná, což znamená, že zdejší krásy si můžete užít v klidu a relativním soukromí. Na východním pobřeží Thajska najdete několik fascinujících destinací, které stojí za to navštívit.

  1. Ko Chang: Tento ostrov je jednou z největších turistických atrakcí v této oblasti. Je zde spousta možností ubytování, od luxusních resortů až po levné bungalovy na pláži. Ko Chang nabízí nejen nádherné pláže, ale také bujnou tropickou přírodu a zajímavou flóru a faunu. Jednou z hlavních atrakcí je také národní park, kde si můžete vychutnat pěší túru a obdivovat místní přírodní krásy.

  2. Koh Samet: Tento ostrůvek je ideální pro ty, kteří hledají dovolenou plnou slunce, pláže a moře. Koh Samet je jedním z nejpopulárnějších ostrovů na východním pobřeží a je snadno dostupný z Bangkoku. Zdejší pláže jsou krásné a čisté, ideální pro opalování a relaxaci. Kulturní a historické památky jsou také nedaleko, takže si můžete udělat výlet a poznat místní kulturu a tradice.

Navštívte východní pobřeží Thajska a objevujte jeho skryté poklady. Ostrůvky a pláže zde nabízejí krásu, klid a relaxaci. Dopřejte si jedinečnou dovolenou bez davů turistů a poznávejte tuto fascinující část jihovýchodní Asie. Děkujeme, že jste si přečetli náš článek o tom, kdy nejlépe cestovat do Thajska a naše tipy na cestování. Doufáme, že jsme vám poskytli užitečné informace, které vám pomohou plánovat a zrealizovat vaši cestu do této úžasné země. Zde jsou naše klíčové závěry:

  1. Nejlepší čas pro návštěvu Thajska je během suchého období od listopadu do února, kdy jsou teploty příjemné a minimální riziko dešťů.

  2. Turistická sezóna v Thajsku je velmi frekventovaná, proto plánujte a rezervujte svůj pobyt dopředu, abyste se vyhnuli problémům s ubytováním.

  3. Země má mnoho zajímavých míst k objevování, z nichž nejznámější jsou Bangkok, Phuket, Chiang Mai a Phi Phi Islands. Nezapomeňte, že některá místa vyžadují předem získané povolení.

  4. Thajská kuchyně je neodolatelná a plná exotických chutí. Udělejte si radost a vyzkoušejte tradiční pokrmy, jako je pad thai, zelený kari nebo mořské plody.

Doufáme, že s těmito informacemi a tipy budete mít úspěšnou a nezapomenutelnou cestu do Thajska. Přejeme vám skvělé dobrodružství plné poznávání, odpočinku a radostných zážitků!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *